zaterdag 29 november 2008

Vloeren, vloeren en nog eens vloeren



In de laatste drie weken van november had ik vakantie genomen om samen met papa de vloertegels te plaatsen. Het plaatsen van zo'n grote tegels (60x60) bleek een behoorlijke klus. De 500kg lijm die volgens Paesen zou moeten volstaan voor het hele gelijkvloers waren reeds na de eerste week op gebruikt. In totaal hebben we zo'n 1300kg lijm verbruikt voor de 190m². Dergelijke grote tegels dienen immers dubbel verlijmd te worden: eerst brengen we lijm op de ondergrond aan waarna ook de achterkant van de tegel wordt ingesmeerd alvorens de tegel te plaatsen. Zo kom je tot een lijmdikte van zowat 6mm onder de geplaatste tegel.



Op het einde van de vakantie was ons doel bereikt: het hele gelijkvloers was gevloerd en grotendeels ingewassen. Papa heeft de rest deze week nog even ingewassen.
Nu kunnen we beginnen aan het helse karwei om de cementsluier te verwijderen!



Ondanks het feit dat papa geen ervaring (behalve de avondcursus) had met het plaatsen van vloertegels, laat staan tegels van dergelijke afmeting, mag het resultaat gezien worden. Hij heeft een voortreffelijke job geleverd!

Geen opmerkingen: