maandag 27 oktober 2008

Plaatsing vloerisolatie

Gisteren hebben we de vloerisolatie geplaatst. Dat bleek ietsjes meer werk te zijn dan we aanvankelijk dachten. Vermits men vandaag de vloerverwarming zou komen plaatsen moest alles absoluut af zijn.

Aangezien de chape slechts drie dagen eerder gestort was hebben we deze eerst afgedekt met PE-folie (foto 1). Het chemische proces in de chape is immers pas na 28 dagen uitgewerkt en de folie beschermt de isolatie van deze werkende bestanddelen.

Vervolgens hebben we de isolatieplaten geplaatst. Voor het gelijkvloers heb ik gekozen voor twee lagen van 3cm Eurofloor van Recticel die geschrankt geplaatst worden. Dit is zowat de beste isolatie die er momenteel op de markt te krijgen is (foto 2).

Op de bovenverdieping hebben we 2cm Floormate200 geplaatst. Isolatie is op de verdieping minder belangrijk omdat er zicht een verwarmde ruimte onder bevindt.
In totaal hebben we ruim 16 uren gewerkt: begonnen om 8u en, uitgezonderd een maaltijdpauze van een half uurtje om 19u 's avonds, aan een stuk door gewerkt tot 0u45. Enkel de kleine badkamer en een kinderkamer moest nog afgewerkt worden. Dat heeft papa vanochtend nog snel even gedaan. Men begon gelukkig met de plaatsing van de vloerverwarming op het gelijkvloers waardoor we beide kamers nog rustig konden afwerken. Bij deze overigens ook een dikke merci aan mijn schoonbroer die ons een handje is komen helpen. Zoals op de laatste foto te zien is, kwam zelfs mijn petekindje de handen uit de mouwen steken !;-)

Geen opmerkingen: