zondag 24 februari 2008

En de foto's van deze week...





Deze week werd er niet alleen gemetst, maar werden ook alle betonbalken boven de ramen gegoten. Voor deze tijdsintensieve activiteit kon Ronny weer rekenen op de hulp van mijn pa. Gisteren heb ik samen met pa de bekisting verwijderd zodat de beton goed kan drogen en Ronny de muur verder kan opmetsen komende week.

Wat nieuwe foto's




Vorige week ben ik er niet toe gekomen om wat nieuwe foto's op de site te zetten.
Dat wordt vandaag ruimschoots goed gemaakt met een nieuwe lading foto's van vorige en deze week. Hierbij alvast wat foto's die ik eind vorige week maakte.
Een nieuwigheidje dat je kan vinden is de foto vanuit vogelperspectief. Dit geeft een mooi overzicht van de hele bouw en omgeving.

zondag 10 februari 2008

Het gaat vooruit...




Na het mooie weer van de voorbije dagen hebben we deze week toch nog heel wat kunnen metsen. Aan de achterkant zitten we inmiddels al op hoogte (2m90). Met afgewerkte vloer zal de plafondhoogte zo'n 2m68 zijn.

Hierbij alvast wat nieuwe foto's.
Hierop zie je de voorkant van het huis, de achterkant (te herkennen aan de grote raamopening) en een zicht vanop de stelling waarop je de bekisting ziet van de twee betonbalken die deze week gestort werden.

vrijdag 1 februari 2008

Einde tweede metsweek



Het was een korte metsweek deze week doordat de aannemer twee dagen ziek was.
Deze week werden de binnenmuren gemetst van de eetkamer, keuken, het bureel, de berging en gedeeltelijk voor de zithoek. We zitten momenteel op stellinghoogte (1m40).

Hierbij enkele nieuwe foto's.
Op de eerste foto zie je het bureel (links) en de koele berging (rechts) vanuit keukenperspectief.
Op de tweede foto zie je de binnenmuur van de zithoek (voorgevel).

Vandaag vernam ik ook van mijn achterbuur dat mijn rechterbuurman een verkavelingswijziging heeft aangevraagd. Alle buren kregen een brief behalve ik, terwijl ik de rechtstreekse buur ben! A.s. maandag breng ik een bezoek aan het gemeentehuis voor inzage in de plannen en om fijntjes mee te delen dat ik een aangetekend schrijven verwacht had...