vrijdag 16 januari 2009

Trap geplaatst


Vandaag werd de trap in de hal geplaatst.
De onderstructuur is vervaardigd uit staal, gespoten in dezelfde kleur als de ramen, RAL9007. Leuningen zijn vervaardigd uit inox. De treden zijn gemaakt uit een tropisch hardhout, Afromosia genaamd.

Het resultaat kunnen jullie hierboven bewonderen.

Nu de trap geplaatst is kunnen we eindelijk alle tegels voor de badkamer op een vlotte manier naar boven verhuizen. Op een ladder zulke grote tegels van 8kg per stuk 1-voor-1 naar boven slepen is niet erg praktisch... Bijkomend voordeel van de trap is dat mijn mama eindelijk nog eens de bovenverdieping heeft kunnen bekijken. Zij was geen fan van het geklauter op ladders!

Aanleg rioleringsbuizen

Vlak voor Kerst wilden we nog even de rioleringsbuizen aanleggen.


Bij het uitgraven van de sleuven naar de putjes aan de straatkant bleken er geen aansluitingsmoffen aanwezig te zijn. We waren daarom genoodzaakt om contact op te nemen met Infrax zodat zij de koppelpunten konden voorzien. Door de vakantie waren we echter genoodzaakt om geduld te oefenen tot na Nieuwjaar.



Inmiddels kregen we echter met een heus winteroffensief te kampen waardoor we ook genoodzaakt waren om ons graafwerk te staken.

Gisteren is Infrax komen kijken. Men zal volgende week nieuwe putjes plaatsen vermits de bestaande putten te laag liggen. Eenmaal de nieuwe putjes geplaatst zijn kunnen we verder werk maken van de aansluiting van de riolering.

zaterdag 10 januari 2009

Plaatsing keuken

Op 19 en 20 december werd de keuken geplaatst.
Het is een prachtig resultaat geworden. De stoelen heb ik vlak voor Kerst besteld. Op 8 januari werden ook die geleverd. De stoelenwinkel was zo vriendelijk om tijdelijk vier barkruks mee te geven zodat ik tijdens de Kerstvakantie al wat kon experimenteren in mijn keuken en de eerste gasten kon verwelkomen. De stoelen die jullie op de foto kunnen zien zijn reeds mijn definitieve stoelen.



De luifel boven het kookeiland moet nog een beetje afgewerkt worden. De spotjes heb ik deze week afgehaald en kunnen nu dus door de schrijnwerker ingebouwd worden. Dat zal wellicht komende week gebeuren.