vrijdag 18 juli 2008

Ramen geplaatst


Gisteren werden de ramen geplaatst. Rond half acht 's avonds was het team van 5 mensen klaar met het plaatsen van de ramen en deuren. Vandaag hebben we de ramen alvast een eerste keer gewassen en alles grondig nagekeken. Men zal nog een keertje moeten terugkomen voor wat laatste afwerkingen, maar dat zal voor na het bouwverlof zijn.

Het huis is nu eindelijk winddicht en de bouw kan nu echt beginnen te drogen. Het is nog dik anderhalve maand voor de stukadoor begint. Tegen dan zullen de laatste vochtplekken wel verdwenen zijn.

dinsdag 8 juli 2008

Garagepoort geïnstalleerd



Hoi allemaal,

Het was inmiddels weer een tijdje geleden dat er nog wat nieuws te vinden was op deze site. Ik ben momenteel op reis voor het werk en dus was er minder gelegenheid om de site nog wat bij te werken. Dat betekent echter allerminst dat de bouw heeft stil gelegen!

Zo'n twee weken geleden werd het plat dak geplaatst. De bouw kan nu echt beginnen te drogen. Foto's van het dak staan nog op de computer thuis, dus die hebben jullie nog te goed.

Op hetzelfde moment hebben we ook de regenput van 10000 liter geplaatst en heeft de grondwerker de achtertuin al op niveau gebracht. Het plaatsen van de regenput van 6,5 ton was niet zo simpel als de chauffeur van Paesen beweerde. Dat zou makkelijk met de bulldozer van de grondwerker kunnen (Paesen was voor een keer veel te vroeg waardoor de put nog niet uitgegraven was). Na 45 minuten zwoegen en sleutelen had de grondwerker de put eindelijk op de juiste plaats.

Binnen in het huis zijn alle elektrische leidingen uitgeslepen en werden ook reeds alle ventilatiebuizen aangebracht.

Vandaag werd dan de garagepoort geïnstalleerd. Pa stuurde me alvast de eerste foto's door zodat ik vanuit Amerika het resultaat kan bekijken. Het is immers altijd even bang afwachten of de gekozen kleur wel echt zo goed staat bij de gevelsteen...
Volgende week worden bovendien ook al de ramen geplaatst. Dit zou normaal pas na het bouwverlof gebeuren, maar vorige week werd ik in het holst van de nacht (ik zit in Amerika) door Belisol gebeld dat ze de ramen nog voor het bouwverlof zouden kunnen plaatsen. Dan begint het echt vorm te krijgen!

Na het bouwverlof zal het snel gaan: sanitair is direct na het bouwverlof voorzien en het plakwerk begint op 1 september. Als alles een beetje mee zit dan zit ik er tegen het einde van het jaar in!

Hierbij alvast al enkele foto's van het huis met de garagepoort. Zodra ik volgend weekend thuis ben zet ik er wat extra foto's op van de andere werken.

Tot binnenkort!

Erwin