vrijdag 30 mei 2008

Ventilatiebuizen geplaatst


Voordat het dak geplaatst kan worden dienen eerst de ventilatiebuizen en elektriciteitsleidingen bovenop de welfsels gelegd te worden.

Binnen twee weken komt de dakwerker het dak leggen. Hiernaast vinden jullie enkele foto's van de ventilatiebuizen op het dak en de ventielopeningen in de zithoek.

dinsdag 13 mei 2008

Metselwerk voltooid!





De afgelopen weken heb ik veelvuldig de vraag gekregen om de website nog eens bij te werken omdat velen onder jullie benieuwd zijn hoe de werken zijn opgeschoten.
De voorbije twee maanden ben ik vooral bezig geweest met het aanvragen en evalueren van offertes, vaklui vastleggen en nu en dan zelf de handen uit de mouwen steken op de bouw. Al die tijd heb ik echter wel regelmatig foto's genomen.
Ik zal ze vanavond dan ook met terugwerkende kracht op de site plaatsen zodat jullie de voortgang van de laatste twee maanden stapsgewijs kunnen bekijken.

Het metselwerk zit er zo goed als op. Vandaag zijn de welfsels voor de bovenverdieping geplaatst en werd de arduin voor de vensterbanken geleverd. De aannemer gaat nog een zware dag tegemoet want morgen om 16u30 komt men de ramen opmeten en beneden moet nog overal de arduin geplaatst worden, o.a. aan de garage en de grote raam achteraan het huis.

Hierbij alvast enkele foto's die ik gisteren gemaakt heb met het vooraanzicht, de linkergevel en de achtergevel. Nu wordt ook pas echt goed zichtbaar hoe groot het huis is (zie huis buren...). De bovenverdieping mocht gerust wat kleiner, maar dan zou het 'bunker' concept niet meer toegepast kunnen worden, vandaar dat alles wat ruimer werd genomen.

Veel plezier met het bekijken van de foto's!