zondag 27 januari 2008

De eerste foto's

Hierbij zoals beloofd de eerste foto's van het metselwerk.
Op de bovenste foto zie je de aannemer (Ronny) in actie.
Op de andere twee foto's krijg je al een idee van hoe het er uiteindelijk moet gaan uit zien. Inmiddels is al duidelijk dat een raam van 8.3m breed en 2.65m hoog ERG groot is... 't is te hopen dat mijn toekomstige graag ramen wast ;-)



dinsdag 22 januari 2008

Ruwbouw (eindelijk) gestart!

Vandaag is de aannemer gestart met de ruwbouw.
In de voormiddag hebben we de bouw uitgezet en alle profielen geplaatst.
Namiddag is de aannemer dan begonnen met het metselwerk.
Laten we hopen dat het een tijdje droog blijft zodat er de komende dagen goed doorgewerkt kan worden.

Dit weekend zal ik enkele foto's nemen en op de site publiceren.

Tot binnenkort.

Erwin

vrijdag 11 januari 2008

Klaar voor de start van de ruwbouw



De firma heeft de waterdichting van de kelder keurig bijgewerkt. Nadat alles degelijk was uitgehard hebben we eind december de kelder kunnen laten aanvullen.

Gezien de stijging van de bouwmaterialen per 1 januari hebben we nog snel alle stenen en isolatie besteld. Op Tweede Kerstdag volgde dan een onaangename verrassing: Door het zachtere weer was de ondergrond beginnen te ontdooien waardoor maar liefst tien palletten met gevelstenen kantelden en bij de buurman terecht kwamen. We waren 2.5 dag zoet met het opruimen van de 8200 stenen!

Inmiddels ziet alles er keurig uit en kijken we uit naar de dag dat de aannemer kan beginnen. Indien het weer een beetje mee wil zouden we in de loop van volgende week eindelijk moeten kunnen beginnen.

Hiernaast zien jullie alvast enkele impressies van de huidige toestand.
Eens de aannemer aan de slag gaat zal het snel vooruit gaan en mogen jullie op regelmatige tijdstippen een nieuwe update verwachten.

Ik ga me de komende weken alvast toespitsen op het zoeken naar bekwame vakmensen voor het dak, de pleisterwerken, etc zodat deze tijdig vastgelegd kunnen worden en we een strakke planning kunnen aanhouden om alles dit jaar nog af te krijgen.

Tot binnenkort!