vrijdag 7 december 2007

Bouwperikelen

Na ons avontuur met de vrachtwagen die de keldermuur ramde zijn we tegen een nieuw obstakel aangelopen. In plaats van de, door de leverancier beloofde, vier dagen droogtijd dat het zou duren om de kelderdichting volledig laten uit te harden heeft het ruim twee weken geduurd vooraleer de dichting uitgehard was. Dit was te wijten aan het feit dat de muren verzadigd waren met water en de nieuwe regenval van de laatste dagen en weken hielp natuurlijk ook niet echt. Door de zware regenval van de voorbije weken is er een bijkomend probleem opgetreden, nl. bepaalde delen van de dichting zijn beginnen afbrokkelen. Dit dient nu eerst hersteld te worden alvorens het garantiebewijs afgeleverd kan worden en de grondwerker de kelder kan aanvullen.
De leverancier deed nog een verdienstelijke poging om dit werk op ons af te schuiven maar ditmaal hebben we het been stijf gehouden en doen we hier zelf niets aan. Voor een dergelijke dure oplossing mag je verwachten dat de kwaliteit van het geleverde werk navenant is! Tot op heden heeft de herstelling nog niet kunnen plaatsvinden owv de onophoudende regenval.

Vandaag dan een nieuwe tegenslag: Na de hevige buien van de voorbije dagen is een deel van de zandwand achteraan de kelder ingestort. We dienen dit nu volledig terug uit te graven zodat de herstelling op die plaatsen toch uitgevoerd kan worden zodra het eens niet regent.

We hopen dat het volgende week beter weer is zodat de herstelling kan plaats vinden, de kelder aangevuld kan worden en er ruimte is om de bouwmaterialen te laten leveren.

Ik hou jullie op de hoogte!