dinsdag 10 juli 2007

Vloer perfect gepolierd!


De weermannen van VTM hadden het gelukkig bij het verkeerde eind! Tot kwart over twee heeft het geen druppel geregend. Net voldoende tijd om de vloer voldoende te bewerken zodat regen geen schade meer kon berokkenen.

Hoewel de beton pas voor 7u deze ochtend voorzien was, was de polierder om 6u15 reeds present. Ook de splinternieuwe pompwagen van Paesen was om 6u45 reeds geïnstalleerd. Op de beton was het echter wel wat wachten. De eerste vrachtwagens waren netjes op tijd, maar doordat de andere vrachtwagens op zich lieten wachten viel onze pomp tweemaal zonder beton. Om 9u50 was de laatste beton gestort. Niet minder dan 60m³ beton zou ervoor moeten zorgen dat mijn huis een onverzettelijke burcht wordt.

Na enkele uren (half een) was de beton voldoende droog om het polieren aan te vatten. Tegen de tijd dat de eerste onheilswolken boven ons opdoemden was de vloer al grondig aangepakt door de twee polierders van dienst. Zelfs een stevig onweer om 15u kon geen roet meer in het eten gooien.

Om zes uur mocht het resultaat gezien worden. De vloer is perfect afgewerkt!
Wie een echte vakman zoekt om zijn vloerplaat te polieren dan ik absoluut Guillaume Henkens aanbevelen! Een echte perfectionist die niet vertrekt alvorens de vloer perfect naar zijn wens is afgewerkt!

maandag 9 juli 2007

Als de weergoden maar mee willen!

Vanavond telefoon gekregen van de man die mijn keldervloer morgenvroeg komt polieren.
Het weerbericht voorspelt weinig goeds. Terwijl VRT het houdt op een droge ochtend en buien in de namiddag belooft VTM een dag vol regen. In dat geval mag ik een mooi gepolierde vloer wel vergeten.

Ik beslis het erop te wagen en de afspraak gewoon door te laten gaan. De polierder vertrekt vrijdag immers op vakantie en ik zie het niet zitten om 4 weken te wachten om mijn kelderplaat te storten.

Laat ons hopen dat we wat meeval hebben met het weer!

Laat de beton maar komen!


Voor het plaatsen van de wapeningsnetten konden we gelukkig op de hulp van enkele goede vrienden rekenen. Gert, Rodney, mama en papa een dikke merci voor de vele uren noeste arbeid! We bleken uiteindelijk 6 netten meer nodig te hebben dan in de offerte die door Paesen werd uitgerekend. Mijn veiligheidsmarge van 2 extra netten bleek onvoldoende. Gelukkig was de leverservice van Paesen uitstekend: De netten die ik maandagochtend (begin bouwverlof!) om 8u in Peer ging bestellen lagen om 9u reeds op de werf! De extra netten werden vanavond nog even snel door ons gelegd zodat we tijdig klaar zijn voor de beton die morgen komt.

zaterdag 7 juli 2007

Aardingslus


De aardingslus wordt volgens de regels van de kunst geplaatst, onder de toekomstige keldermuren op een diepte van zo'n 15-20cm.

donderdag 5 juli 2007

Plaatsen bekisting


Vandaag zijn we begonnen met het plaatsen van de bekisting.
Dinsdag wordt de keldervloer gestort en dus moet het vooruit gaan! Niet enkel de bekisting moet immers geplaatst worden, maar ook de aardingslus en de dubbele wapeningsnetten. De bekisting neem ik samen met mijn vader voor mijn rekening.
Voor de netten zullen we wat extra mankracht kunnen gebruiken!

dinsdag 3 juli 2007

Bouwvergunning afgeleverd!

vandaag heb ik de bouwvergunning officieel ontvangen. Nu kan het echte werk beginnen!