woensdag 20 juni 2007

Plaatsen droogzuiging


Om zeker te zijn dat we geen waterproblemen gaan hebben bij het uitgraven van de kelder hebben we vandaag een droogzuiging laten plaatsen. De voorzieningen hiervoor hadden we al getroffen bij het plaatsen van de grindpalen: De leidingen voor de droogzuiging konden makkelijk gekoppeld worden aan de buizen die in de grindpalen voorzien werden.

maandag 11 juni 2007

Verkavelingswijziging goedgekeurd!

Vandaag bericht gekregen van het gemeentebestuur. De verkavelingswijziging die ik in februari had ingediend is eindelijk goedgekeurd! Nu pas begint men de behandeling van mijn bouwaanvraag (hoewel ik ze in april reeds had ingediend).

zaterdag 2 juni 2007

Plaatsing grindpalen


Bij de afbraak van de bestaande woning troffen we een behoorlijke hoeveelheid water in de ondergrond aan. Verder onderzoek leerde dat er een dikke kleilaag op ongeveer een meter diepte zat. Dit zorgt voor zogenaamd spanningswater: Regenwater dat door de bovenste grondlaag sijpelt maar vervolgens onvoldoende de harde kleilaag kan doordringen.

Om de doorsijpeling te bevorderen (en de voeten in de kelder later droog te kunnen houden!) besloot ik om grindpalen te laten plaatsen. In totaal werden maar liefst 49 boringen gedaan met elk een diepte van 7m en een diameter van 30cm. Deze gaten werden opgevuld met, in totaal, niet minder dan 35 ton grind!

Nu maar hopen dat deze investering en de harde arbeid van mijn vader later een goede beslissing blijkt te zijn!